Den ortodokse kirkegård

Kære brødre og søstre!

Takke være hl. Klement af Roms kirkes bestræbelse tildeler Aarhus kommune et sted på Vestre kirkegård i Aarhus til ortodokse grave. Området er ved siden af de sovjetiske grave, hvor der årligt afholdes  panikhida 9. maj.

Dette er den første ortodokse kirkegård i Jylland. Alle ortodokse kristne, uanset nationalitet eller menigheden, kan blive begravet der. Således i Danmark – et protestantisk land – er der mulighed for at blive begravet i indviet ortodoks jord.

Den 24. maj (dansk helligdag) finder indvielsen af ​​den ortodokse del af  kirkegården sted på Aarhus Vestre kirkegård.

24. maj kl. 10 – liturgi i hl. Klement af Roms kirke på adressen: Viby Præstegård, Kirkestien 1, 8260 Viby J

Kl. 13 – velsignelse af kirkegården på adressen: Vestre Kirkegård, Viborgvej 47A, 8210 Aarhus (Litra G)

Velsignelse vil blive udført af fader Emilian.

Provst  og forstander  Ærkepræst Sergej Plekhov og  Menighedsrådet