Aarhus´ skytshelgen

Vores menighed ligger i Aarhus (Danmark) og opkaldt til ære for den hellige Bispemartyr Klement af Rom, som er skytshelgen for byen Århus.
Aarhus er en havneby og en Bispemartyr Klement blev valgt som beskytter, da han er skytshelgen for sømænd. Han led martyriet ved at bliver bundet til et anker og druknede i havet. Aarhus domkirke er opkaldt efter Bispemartyr Klement og ligger tæt ved havet. Kirken kan fører sin historie tilbage til 1300 tallet. Katedralen som står i dag blev bygget i det 1500 århundrede på fundamenterne af den tidligere romanske kirke. Katedralen er den kirke med det længste skib i Danmark og den anden højeste af gamle kirke i det Nordeuropa.

Bispemartyr Klement er afbildet på Aarhus byvåben, (Aarhus byvåben er et af de ældste bevarede fra de danske købsteder. Der kan henføres til et bysegl brugt i Aarhus omkring 1250), sammen med den anden skytshelgen for byen – Apostlen Paulus. Bispemartyr Klement (ankeret) og Apostlen Paulus (med et sværd) er vist mellem to tårne som symboliserer den gamle romanske katedral, som havde to tårne.