Menighedens historie

Den Hellige Bispemartyr Klements Menighed i Aarhus blev grundlagt i 2015 for at opfylde de åndelige og kirkelige behov for fastboende ortodokse troende i Aarhus, Jylland og for at sikre en i regulær ortodoks kirkegang i den næststørste by i Danmark.

Menigheden er under jurisdiktion af de Tyske stift Den Russiske Ortodokse Kirke udenfor Rusland (en selvstyrende kirke under Moskvas Patriarkat). Lederen for den tyske stift er metropolit Mark (Arndt). Menigheden er opkaldt til ære for den hellige Bispemartyr Klement af Rom, som er skytshelgen for byen Aarhus.

Før holdte menigheden gudstjenester i Gamle Åby kirke. Siden april 2021 foregår gudstjenesterne i Viby Præstegård (Kirkestien 1, 8260 Viby J).

Menighedens kirkelige behov administreres af hegumen Emilian Mrdja og ærkepræst Sergej Plekhov (sognepræsten for Sankt Aleksandr Nevskij Kirken i København).